Με πιο παράσιτο έχετε πρόβλημα;

Κοριοί

insect bedbugΟι ενήλικοι κοριοί έχουν ωοειδές σχήμα, κόκκινο-καφέ χρώμα και μικροσκοπικές τρίχες καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους. Μπορεί να φτάσουν τα 4-5 χιλιοστά σε μήκος και τα 1.5-3 χιλιοστά σε πλάτος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Οι κοριοί τρέφονται με αίμα. Όταν δεν μπορούν να τραφούν από κάποιο ζώο, με χαρά θα στραφούν προς τους ανθρώπους. Οι υδρατμοί που βρίσκονται στον αέρα είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό. Οι κοριοί προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει ο άνθρωπος. Υπό θερμές συνθήκες, ο κοριός θα προσπαθήσει να τραφεί κάθε πέντε έως δέκα ημέρες αλλά μπορεί να επιβιώσει για σχεδόν πέντε μήνες χωρίς αίμα. Υπό ψυχρές συνθήκες μπορεί να αντέξει για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς τροφή.

 ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσβληθεί ένα σπίτι από κοριούς. Μπορεί να εισέλθουν σε ένα χώρο με τα πράγματα ενός άλλου ατόμου. Επίσης άγρια ζώα μπορούν να τους μεταφέρουν. Μπορούνε τέλος να φτάσουν μέσα στο σπίτι από αγωγούς ή ανοίγματα από γειτονικό σπίτι.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Οι κοριοί είναι ενεργοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η δραστηριότητα τους είναι συνήθως μεταξύ 22:00 και 06:00. Αυτό καθιστά την ανίχνευσή τους λίγο δύσκολη. Τα έντονα κόκκινα σημάδια στο σώμα σας είναι η καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας. Τα σημεία που συνήθως χρησιμοποιούν για φωλιές είναι οι ραφές των στρωμάτων, πτυχώσεις ανάμεσα στα έπιπλα, τα κασώματα των εσωτερικών πορτών και άλλα απόκρυφα σημεία. Γύρω από τις φωλιές θα διακρίνεται μαύρα στίγματα που είναι τα κόπρανά τους και μοιάζουν σα μαύρο πιπέρι. Επίσης υπάρχουν τα αυγά τους και οι προνύμφες τους. Γενικά χρειάζεται σχολαστική επιθεώρηση για να εντοπίσετε τις εστίες των κοριών.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Μια προσβολή από κοριούς μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπτώσεις για την υγεία, όπως αλλεργικά συμπτώματα, εξανθήματα στο δέρμα και ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα. Ανάλογα με τον αριθμό τους, τα τσιμπήματα μπορεί να οδηγήσουν σε μια ποικιλία από δερματικά προβλήματα. Από ψυχολογική άποψη μια προσβολή από κοριούς μπορεί να προκαλέσει άγχος και έλλειψη ύπνου.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Γενικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε μία προσβολή από κοριούς. Ίσως θα ήταν καλό να κάναμε μία σχολαστική παρατήρηση της βαλίτσας και των ρούχων μας ύστερα από ένα ταξίδι.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Οι κοριοί είναι γνωστά παράσιτα στον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μια προσβολή από κοριούς δεν έχει να κάνει με την καθαριότητα αλλά σίγουρα η παρουσία τους οδηγεί σε σκέψεις βρώμικου σπιτιού. Οι κοριοί χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ινδική ιατρική για διαταραχές του ουροποιητικού, αλωπεκία και επιληψία, αλλά η πρακτική αυτή δεν έχει καταγραφεί σε επιστημονική βάση.

 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
Αν υποψιάζεστε ή είστε σίγουροι ότι η κατοικία σας είναι μολυσμένη από κοριούς, τότε καλύτερα ζητήστε άμεσα  τη βοήθεια μας. Σας προτείνουμε να μην προσπαθήσετε να βρείτε λύση μόνοι σας. Οι κοριοί είναι το πιο δύσκολο στην καταπολέμηση του παράσιτο στη χώρα μας. Πολλές φορές ακόμη και οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να βρούνε λύσεις.