Τα ψαράκια έχουν μικρό σώμα σε σχήμα δακρύου δεν φέρουν φτερά και φτάνουν σε μήκος μέχρι τα 30 χιλιοστά. Το όνομά τους προέρχεται από το σχήμα του σώματος τους που μοιάζει με ψάρι ενώ έχουν μπλε-ασημί χρώμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα ψαράκια τρέφονται με πολυσακχαρίτες. Επίσης τα βιβλία, το δέρμα, ο καφές, το χαλί, η ζάχαρη, το χαρτί, οι φωτογραφίες, τα καλλυντικά και τα άμυλα περιλαμβάνονται στη διατροφή τους. Προσελκύονται από περιοχές με υγρασία και χώρους με στοιβαγμένα ρούχα.
ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ
Τα ψαράκια δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες για να εισέλθουν στο σπίτι σας. Αν και προτιμούν υγρό περιβάλλον, μπορούν να εξακολουθούν να ζουν στα ξηρά μέρη ειδικά εάν υπάρχει αφθονία τροφίμων. Είναι ένα κοσμοπολίτικο είδος, που ζει σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική και έχει εξαπλωθεί ακόμη και σε νησιά του Ειρηνικού. Η υψηλή υγρασία είναι συνήθως ένας παράγοντας που συμβάλλει στην προσβολή. Τα ψαράκια ευδοκιμούν σε περιοχές με 84% υγρασία του αέρα και 30 ° C. Ένας άλλος παράγοντας είναι άφθονες πηγές τροφής.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Τα ψαράκια είναι δύσκολο να ανιχνευθούν. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια προσβολή είναι να παρατηρήσετε ένα δείγμα αυτών των εντόμων. Ωστόσο, είναι νυκτόβια έντομα και τρέχουν να καλυφθούν με την πρώτη ένδειξη κινδύνου. Μια άλλη πιθανή ένδειξη για προσβολή από ψαράκια είναι ζημιά στα ρούχα, στις ταπετσαρίες και τα βιβλία.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Τα ψαράκια μπορεί να φαίνονται ανατριχιαστικά όμως μην ανησυχείτε. Δεν μεταδίδουν καμία από τις γνωστές ασθένειες και δεν είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Δεν είναι γνωστό αν δαγκώνουν τους ανθρώπους και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τσιμπήματα. Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι ζημιές σε βιβλία, φωτογραφίες και ταπετσαρίες.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΑΚΙΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Τα ψαράκια είναι από τα παλαιότερα είδη εντόμων στον πλανήτη Γη. Μάλιστα είναι αρχαιότερα και από τις κατσαρίδες. Τα πρώτα απολιθώματα τους που βρέθηκαν υπολογίζεται πως είναι 140 εκατομμύριων χρόνων.