Με πιο παράσιτο έχετε πρόβλημα;

Σαράκι

sarakiΟ όρος «σαράκι» αναφέρεται σε μια οικογένεια από ξυλοφάγα σκαθάρια των οποίων οι προνύμφες τρέφονται από το ξύλο. Όταν οι άνθρωποι λένε «σαράκι», συνήθως αναφέρονται σε αυτή τη μορφή κάμπιας (σκουλίκι)των σκαθαριών. Τα ενήλικα σκαθάρια μπορεί να φτάσουν σε μήκος περίπου 60 χιλιοστά.

Σαράκι των επίπλων (Anobiumpunctatum)
Το πιο κοινό ξυλοφάγο στη χώρα μας είναι το Anobiumpunctatum. Το μήκος του να μπορεί να φτάσει μόνο τα 4 χιλιοστά. Περνάνε  3-5 χρόνια σε μορφή κάμπιας. Αντίθετα με τα άλλα ξυλοφάγα έντομα, οι επιθέσεις του Anobium επικεντρώνονται μόνο σε καλά ωριμασμένο ξύλο με το φλοιό να έχει  αφαιρεθεί. Αυτό βάζει τα ξύλινα έπιπλα των νοικοκυριών σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.

 ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Υπάρχουν πολλά σημάδια προσβολής από σαράκι: Μερικές προνύμφες κάνουν ένα χαρακτηριστικό θόρυβο ενώ τρέφονται, σαν να ξύνουν κάτι. Επίσης τα κόπρανά τους μοιάζουν σαν λευκή και λεπτή σκόνη και μυρίζουν όπως το ξύλο, κάτι τελείως φυσιολογικό μιας και τρέφονται αποκλειστικά με αυτό. Οι οπές εξόδου στα έπιπλα είναι άλλη μια ένδειξη παρουσίας σαρακιού. Έχουν διάμετρο περίπου 2 χιλιοστά και ακανόνιστο κυκλικό σχήμα.

 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
Μόνο ένας έμπειρος τεχνικός είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια προσβολή από σαράκι. Με ειδικά για το σαράκι εντομοκτόνα θα περιορίσουμε την εξάπλωσή τους και με επάλειψη μιας πάστας στην επιφάνεια των επίπλων θα προκαλέσουμε ασφυξία στα έντομα. Η εταιρεία μας εξελίσσοντας συνεχώς τις υπηρεσίες τις, κάνει χρήση και της θερμικής μεθόδου απεντόμωσης για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων με εξαιρετικά αποτελέσματα.