Με πιο παράσιτο έχετε πρόβλημα;

Σκουλήκια υγρασίας

 

skulikiaΕΜΦΑΝΙΣΗ

Τα σκουλήκια υγρασίας ανήκουν στην κλάση διπλόποδα έχουν καφετί χρώμα και μήκος από  2,5 με 4 εκατοστά.

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα σκουλήκια υγρασίας βρίσκονται κυρίως  κάτω από σάπια φύλλα, σωρούς  νεκρών ξύλων, κάτω από σωρούς με χόρτο αποκοπής και στα επιφανειακά στρώματα του χωμάτινου εδάφους. Ευδοκιμούν κυρίως σε χώρους όπου το χώμα παραμένει υγρό και τρώνε τα νεκρά φύλλα και τα σάπια ξύλα που βρίσκουν.

 ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ
Το φθινόπωρο τα σκουλήκια μεταναστεύουν συχνά. Κινούνται έξω από το φυσικό τους ενδιαίτημα που είναι το χώμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή μπορεί να προσπαθούν να ετοιμαστούνε για το χειμώνα. Ωστόσο τα σκουλήκια επίσης μεταναστεύουν μετά από μια δυνατή βροχή και όταν έχει πλημμυρίσει η περιοχή που κινούνται. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστευτικών ρευμάτων τα σκουλήκια συχνά βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια. Όταν έρχονται σε ένα σπίτι, τα σκουλήκια συγκεντρώνονται στις βεράντες και στις αυλές. Επίσης ανεβαίνουν πάνω στους τοίχους και μετά είναι αναπόφευκτο να εισέλθουν στο σπίτι.

 ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
Είναι εύκολο κανείς να παρατηρήσει τα σκουλήκια όταν θα κάνουν επιδρομή προς το σπίτι του.

 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Στη χώρα μας ευτυχώς δεν παρατηρήθηκαν ακόμη σκουλήκια που προκαλούν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων.

 ΠΡΟΛΗΨΗ
Δεν υπάρχουν πολλές ενέργειες πρόληψης που μπορούν να γίνουν, μιας και τα σκουλήκια βρίσκονται στο χώμα γύρω από το σπίτι σας και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την έκταση του σπιτιού.

 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
Όταν παρατηρήσετε τα σκουλήκια στην ιδιοκτησία σας μπορείτε να τα μαζέψετε με μία δυνατή αναρροφητική συσκευή ώστε να περιορίσετε το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όταν ο πληθυσμός τους θα αρχίσει πάλι να αυξάνει θα πρέπει να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό . Η εταιρεία μας κάνει χρήση ειδικών εντομοκτόνων που περιορίζουν την εξάπλωση των σκουληκιών της υγρασίας.