Το πιο απογοητευτικό από μια εισβολή μυρμηγκιών είναι ότι πληθυσμοί μυρμηγκιών συνεχίζουν να επιστρέφουν στο σπίτι σας. Για να λύσετε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα μυρμηγκιών, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τι προσελκύει τα μυρμήγκια στο σπίτι σας.

 

Τι προσελκύει τα μυρμήγκια στα σπίτια;

Τα μυρμήγκια έλκονται από τα δύο πράγματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους: το νερό και τα τρόφιμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως θα βρείτε μυρμήγκια κοντά σε βρεγμένα ή υγρά μέρη ενός σπιτιού (όπως φυτά εσωτερικού χώρου ή νεροχύτη μπάνιου που στάζει) ή περιοχές όπου τρώτε ή προετοιμάζετε φαγητό (όπως το πάγκο της κουζίνας).

Όσον αφορά τα τρόφιμα, αυτά τα παράσιτα έχουν προτίμηση στη ζάχαρη, οπότε οι γλυκές ουσίες και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη μπορεί να είναι ένας μαγνήτης μυρμηγκιών. Μαζί με καραμέλα, φρούτα κ.α., οι υδατάνθρακες όπως το ψωμί και τα κράκερ περιέχουν επίσης δελεαστικά συστατικά για τα μυρμήγκια. Με έντονη την αίσθηση της όσφρησης, αυτά τα παράσιτα μπορούν ακόμη και να μυρίσουν τα ψίχουλα ή τα ζαχαρούχα κατάλοιπα που μένουν σε ξεπλυμένα ανακυκλώσιμα σκουπίδια, οδηγώντας σε προσβολές στους κάδους απορριμμάτων.

Πολλοί τύποι φυτών μπορούν επίσης να προσελκύσουν μυρμήγκια. Τα φύλλα και το υγρό χώμα παρέχουν υγρασία και προστασία από τους εχθρούς τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα γλυκό άρωμα ενός φυτού μπορεί να φέρει μυρμήγκια στο σπίτι σας. Τα τριαντάφυλλα και οι παιώνιες ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία.

 

Πώς να αποτρέψετε τις επαναλαμβανόμενες προσβολές μυρμηγκιών

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη είσοδο από τα μυρμήγκια στο σπίτι σας:

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το μυρμήγκια, η τοποθέτηση εντομοκτόνου δολώματος στο σπίτι σας μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά αλλά δεν είναι πιθανό να λειτουργήσει ως μακροπρόθεσμη λύση. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να έρθει σε επαφή ένα παιδί ή κατοικίδιο με το εντομοκτόνο. Η συνεργασία με έναν έμπειρο επαγγελματία ελέγχου παρασίτων μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις αποικίες γύρω από την ιδιοκτησία σας και να αποτρέψετε τη δημιουργία νέων.

 

Απεντομώσεις απολυμάνσεις μυρμήγκια Αθήνα.

Στην entomecta γνωρίζουμε καλά τις διαδικασίες απεντόμωσης των μυρμηγκιών. Οι τεχνικοί μας έχουν την εκπαίδευση και την εμπειρία για τον έλεγχο και την πρόληψη των προσβολών στο σπίτι σας, τόσο με ασφάλεια όσο και με αποτελεσματικότητα. Καλέστε μας σήμερα στο 2162002006 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.entomecta.com

 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑ