Σε πολλούς ανθρώπους, μόνο η σκέψη ενός αρουραίου ή ποντικιού στο σπίτι τους μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλο άγχος. Από τα τρωκτικά και τα ποντίκια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, να αφήνουν μεγάλες ποσότητες κοπράνων και ούρων που είναι επικίνδυνες για την υγεία, για να μην αναφέρουμε τις καταστροφικές συνήθειες να τρωνε ότι βρίσκουν μπροστά τους. Στις υπηρεσίες διαχείρισης παρασίτων της εταιρείας απεντομώσεων entomecta, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε γρήγορα να απαλλαγείτε από τα ποντίκια και τους αρουραίους στο σπίτι σας και έχουμε εγγυημένες μεθόδους για να πετύχουμε αυτό το σκοπό. Σήμερα θα σας αναφέρουμε μερικά μυστικά για την πρόληψη κατά των τρωκτικών που μπορείτε να εφαρμόσετε.

Μυοκτονία Αθήνα

Υπάρχουν διάφορα είδη τρωκτικών που μπορείτε να βρείτε, συμπεριλαμβανομένου του αρουραίου της Νορβηγίας, του αρουραίου στέγης και του σπιτικού ποντικού που είναι όλα κοινά στην χώρα μας.

Αρουραίος της στέγης

Οι αρουραίοι της στέγης έχουν γκρίζο προς μαύρο χρώμα. Οι αρουραίοι στέγης είναι λίγο μικρότεροι από τους αρουραίους της Νορβηγίας, με ενήλικα που κυμαίνονται σε μήκος από 12-22cm. (χωρίς την ουρά). Οι αρουραίοι στέγης ζουν σε αποικίες και ψάχνουν για φαγητό σε ομάδες. Σε αντίθεση με τους αρουραίους της Νορβηγίας, οι αρουραίοι στέγης δεν φοβούνται τα ύψη και είναι καλοί αναρριχητές. Βρίσκονται συχνά στα ανώτερα τμήματα των κτιρίων, ιδιαίτερα σε σοφίτες.

Σπιτικό ποντίκι

Ο πιο συνηθισμένος τύπος τρωκτικού για εισβολή σε σπίτια και επιχειρήσεις είναι το ποντίκι του σπιτιού. Αυτό το είδος κυμαίνεται σε μέγεθος από 7-11cm. σε μήκος (χωρίς την ουρά), και είναι γκρι. Έχουν μεγάλα αυτιά, μικροσκοπικά μάτια σαν μαύρες χάντρες και η ουρά τους είναι μακριά και λεπτή, καλυμμένη με τρίχες. Τα ποντίκια συνήθως μπαίνουν σε σπίτια και επιχειρήσεις το φθινόπωρο όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. Αναζητούν ένα μέρος για να ζήσουν, να τρέφονται και να φωλιάζουν κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες.

Αρουραίος της Νορβηγίας

Οι αρουραίοι της Νορβηγίας είναι καφέ χρώματος με μαύρες τρίχες πασπαλισμένες στην γούνα τους. Έχουν ένα μακρύ σώμα, που κυμαίνεται σε μήκος από 15-26cm. (χωρίς την ουρά). Σε εξωτερικούς χώρους οι αρουραίοι της Νορβηγίας βρίσκονται σε χωράφια, κοντά στις όχθες ποταμιών, και σε άλλα αστικά ή μη σημεία. Όπως και άλλοι τύποι τρωκτικών, προσπαθούν να μετακομίσουν σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο για να αναζητήσουν ζεστό καταφύγιο για το χειμώνα. Οι αρουραίοι της Νορβηγίας δεν είναι γνωστοί για τις ικανότητες αναρρίχησης τους. Κανονικά, θα βρείτε αυτά τα παράσιτα μέσα σε υπόγεια ή σε άλλα ήσυχα μέρη.

Μυοκτονία Γλυφάδα

Τι να κάνετε όταν βρείτε τρωκτικά στο σπίτι σας

Όταν ανακαλύψετε τρωκτικά στο σπίτι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε όλα τα πράγματα που τα έλκουν εκεί γύρω. Αυτό περιλαμβάνει την απαλλαγή από τα τρόφιμα, το νερό, τα σημεία εισόδου και πολλά άλλα. Δοκιμάστε αυτές τις παρακάτω συμβουλές για την αφαίρεση και πρόληψη κατά των τρωκτικών.

Τρόφιμα – Καθαρίστε όλες τις εκτεθειμένες πηγές τροφής για τα τρωκτικά στο σπίτι σας και ιδιαίτερα τα  ψίχουλα. Σφραγίστε όλα τα είδη τροφής  σε δοχεία που τα ποντίκια δεν μπορούν να μασήσουν. Οποιαδήποτε τρόφιμα  βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία από χαρτί ή χαρτόνι θα πρέπει να μπούνε σε πιο ανθεκτικά αεροστεγή δοχεία.

Νερό – Αδειάστε τα δοχεία νερού των κατοικίδιων κάθε βράδυ.

Υγιεινή – Καθαρίστε σχολαστικά για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα τροφίμων από το πάτωμα και άλλες επιφάνειες όπως καρέκλες και τραπέζια. Μειώστε την ακαταστασία στη σοφίτα σας για να αποφύγετε τα σημεία φωλιάσματος για τα τρωκτικά.

Κενά – Επιθεωρήστε μέσα και γύρω από το σπίτι σας για κάθε τύπο ρωγμής ή σχισμής που μπορεί να χωρέσει ένα ποντίκι ή ένας αρουραίος. Ακόμα και η μικρότερη τρύπα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη για ένα τρωκτικό. Επισκευάστε σπασμένα ανοίγματα, σχισμένες σίτες παραθύρων και ζημιές στην οροφή και στη σοφίτα σας.

Ο χειμώνας και το κρύο είναι αρκετά για να παρακινήσουν τα τρωκτικά να αναζητήσουν καταφύγιο και τροφή μέσα σε ένα σπίτι. Τα τρωκτικά είναι γνωστά για την πρόκληση πολλών δομικών βλαβών, οπότε αν υποψιάζεστε ότι έχετε ποντίκια ή αρουραίους, είναι καλή ιδέα να επιθεωρήσετε το σπίτι σας επιμελώς για ζημιές.

Μυοκτονία Νέα Σμύρνη

Μειονεκτήματα του Do It Yourself Ελέγχου Τρωκτικών

Οι μέθοδοι DIY για να απαλλαγείτε από τρωκτικά συνήθως δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι επαγγελματικές υπηρεσίες μυοκτονίας στον Άλιμο και σε όλη την Αθήνα, επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σπίτι σας. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας ελέγχου παρασίτων μπορεί να καθορίσει το εύρος του προβλήματος των τρωκτικών σας και το καλύτερο σχέδιο δράσης για την εξάλειψη και τον έλεγχο. Με επιτόπιες επιθεωρήσεις, οι ειδικοί μυοκτονίας μπορούν να παρέχουν λύσεις για αποκλεισμό (προστασία από τρωκτικά και σφράγιση) ή για δολώματα και παγίδες. Οι μέθοδοι DIY είναι επίσης πολλές φορές αναποτελεσματικές γιατί οι παγίδες μπορεί να μην είναι σωστά τοποθετημένες, μπορεί να μην είναι το σωστό μέγεθος για τα τρωκτικά κ.α.

Μυοκτονία Άλιμος

Πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία μυοκτονίας στην Αθήνα

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι εύλογα αναστατωμένοι όταν βρουν τρωκτικά ή κόπρανα στο χώρο που διαμένουν. Στην entomecta, οι ειδικοί μας μπορούν γρήγορα να βρουν λύσεις, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας άμεσα. Όταν μας τηλεφωνείτε για επαγγελματική βοήθεια για θέματα μυοκτονία στην Αττική, ο στόχος μας είναι να σας απαλλάξουμε από τα τρωκτικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές στο σπίτι σας. Καλέστε μας άμεσα εάν εντοπίσετε παρουσία τρωκτικών για να προγραμματίσετε μια δωρεάν επιθεώρηση στο σπίτι σας και να εξετάσουμε μαζί τις καλύτερες λύσεις μυοκτονίας για τον χώρο σας.